Click or drag the right top or bottom corner to turn the page.
extra small small large extra large back to site back to 'Les fleurs du mal'
 

Johan H. van Eijkeren, De Wijn, Amsterdam, 1947, Corvey's Papiergroothandel.  (Franse tekst met Nederlandse vertaling van Bert Decorte). Illustr: 3 drawings.

Bert De Corte (1915-2009), Vlaams dichter, was van beroep ambtenaar bij het cultuurministerie. Hij debuteerde in 1937 met Germinal, kreeg in 1944 de August Beernaertprijs en 1946 de Driejaarlijkse Staatsprijs voor Po√ęzie. Hij publiceerde tot 1995 ongeveer jaarlijks een gedichtenbundel, zoals "Een stillere dag", "Aards gebedenboek" en "Kruis of munt". Hij schreef zijn autobiografie in 1971 (Kortom). Hij vertaalde ook onder meer de Franse dichters Baudelaire en Villon. In 1988 kreeg hij de Sabamprijs voor zijn hele oeuvre. (Wikipedia)

Johan Hendrik van Eikeren (1900-1969) was een Amsterdamse typograaf. Hij was veertig jaar lang in dienst van C.G.A. Corvey Papiergroothandel. Vanaf 1936 verzorgde hij de typografie van de reeks "Het model voor den uitgever". Na augustus 1947 wordt "den": "de", alhoewel dat niet geheel consequent wordt gedaan. Na 1964 krijgt de reeks de naam: Het Corvey-Model voor de uitgever. Daarnaast was hij betrokken bij vele kerstnummers van Grafisch Nederland, schreef hij artikelen voor vele grafische vakbladen. Hij richtte veel exposities van tekenaars en illustratoren in de toonkamers van papiergroothandel Corvey op de Keizersgracht in. (Wikipedia)